MALATYA / YEŞİLYURT - Yakınkent Sadiye Ünsalan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yakınkent  Sadiye Ünsalan Lisesinin Tarihçesi

1. TARİHSEL GELİŞİM

Okulumuz; Ortaöğretim Genel müdürlüğünün 22.08.2006 tarih ve 1579 sayılı yazısı ile 2006-2007 öğretim yılında Yakınkent Sadiye Ünsalan Lisesi olarak açılmıştır. Okulumuzun yapımına katkıda bulunan Sadiye Ünsalan 1924 Malatya doğumlu olup, ilkokulu Malatya Gazi İlkokulu´nda tamamlamıştır. Malatya eşrafından Yahya Turfanda´nın kızı olan Sadiye Ünsalan 1946 yılında Malatya´nın tanınmış doktorlarından iç hastalıkları uzmanı Doktor Tevfik Ünsalan ile evlendi. Bu evlilikten çocukları olmadı. Eşi Tevfik Ünsalan 1954-1957 yılları arasında Malatya milletvekilliği yaptı. 05/09/1989 tarihinde eşini kaybeden Sadiye Ünsalan Hanımefendi kendini hayır işlerine adadı.

İnsanlara, vatanına, milletine ve çocuklara duyduğu aşırı sevgisinden dolayı çeşitli eğitim kurumlarına yapmış olduğu yardımlarla tanındı. Halen kendi adını taşıyan bir ilkokul, bir ortaokul, ve bir lisenin yanında eşinin adını taşıyan bir sağlık ocağı hizmet vermektedir. işte bu büyük yardımseverliğin ve hizmetin nişanesi olan okulumuz 2006-2007 öğretim yılında eğitim öğretime başlamış olup bugün ve yarın da hizmet etmeye devam edecektir.

Genel lise olarak açılan okulumuz 11.10.2013 tarihinde kız meslek lisesine dönüştü. Daha sonra Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün kararıyla diğer meslek liselerinde olduğu gibi “mesleki teknik Anadolu lisesi” oldu. Okulumuzun dönüşümü esnasında açılan “bilişim teknolojileri” ve “çocuk gelişimi” bölümlerine ilave olarak 2015-2016 öğretim yılında il istihdam kurulunun tavsiyesi ve bakanlığımızın onayı ile “yaşlı ve hasta bakımı” bölümü de açılmıştır. Tam gün tam yıl eğitimi statüsü ile okulumuzda hafta sonu açık öğretim lisesi yaşlı ve hasta bakımı bölümünün yüzyüze eğitimi ve halk eğitim merkezinin bazı kursları da devam etmektedir. Okulumuz, Malatya´nın modern ve sürekli gelişen bir alt bölgesi olan otuz bin nüfuslu Yakınkent Mahallesi ve çevresinin tek meslek lisesi olması dolayısıyla meslek eğitiminde bir cazibe merkezi özelliği taşımaktadır. Meslek eğitiminin önemi arttıkça okulumuza ilgi daha da artmaktadır.

Yayın: 2012-12-14 - Güncelleme: 2016-01-22 14:40:37 - Görüntülenme: 763